Home // Activitats del dojo // Iaido (居合道)

Iaido (居合道)

居合道 El treball amb l’espasa  samurai (Katana)

 

El Iaido és un art que prové dels samurais, consisteix en la pràctica, estudi i filosofia de la Katana (l’espasa japonesa), i el seu ús.

Iaido vol dir adaptar-se a qualsevol situació enfrontant-s’hi estant completament tranquils i en harmonia.
Aquesta filosofia es pot aplicar a diverses arts marcials tradicionals, però hem de tenir present que en el Iaido es fa servir la Katana o Iaito i que era practicada pels Samurais com un art noble i primordial, molt més que un art marcial, és un estil de vida.
És una de les més respectades i antigues arts tradicionals de la cultura del Japó, ja que va ser practicat pels samurais i la Katana sempre ha simbolitzat l’esperit del guerrer i del país.
La seva pràctica es fa amb un Iaito (una espasa japonesa que és per entrenar i per tant no talla) i gràcies a la correcta posició del cos i el tipus de respiració que es fa, la seva pràctica facilita la circulació de l’energia, alliberant així l’energia negativa que s’acumula durant la vida diària com l’estrès, el cansament, etc.
Segons el seu ideograma kanji, el Iaido es podria definir com el camí per poder adaptar-se a qualsevol situació enfrontant-s’hi estant completament tranquils i en harmonia. Per tant no tan sols és un art fluid i respectuós sinó que també podem aprofitar els seus beneficis i aplicar-los a la vida quotidiana.

 

Horaris

 

Iaido en pdf!